top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Ontdek wie onze nieuwe voorzitter is!

5/09/2024

Geschreven door Gaël Agneray


De kogel is door de kerk, na enkele seizoenen zoeken hebben we onze voorzitter gevonden bij Aalbeke Sport. Geen evidentie deze zoektocht naar de juiste kandidaat, juiste fit voor onze Blauwe Uilen. Doorheen de jaren is onze club fors gestegen qua aantal leden, kreeg het een facelift wat onze accommodatie betreft. 6 jaar laten en 2 promoties zijn we gekomen naar onze project 2030 binnen de club. Stabiliteit en groei zijn de voornaamste doelen met natuurlijk enige realisme dat de club sportief in 2de provinciale thuishoort. Uiteraard zijn we ambitieus en openen we alle perspectieven voor een niveau hoger op termijn.



Vandaag stellen we Philip Lazou (51) voor als onze nieuwe voorzitter voor KFC Aalbeke Sport. Philip heeft samen met Benjamin Dassonville de DL groupe opgericht in 1996 in Moeskroen. Bijna 30 jaar later hebben ze entiteiten in Moeskroen, Ath, Doornik maar ook recentlijk op de Brugsesteenweg in Kortrijk.


Opgegroeid in Aalbeke ging hij er ook naar school en maakte hij er snel vrienden. De Familie woont er nog steeds en Aalbeke is de enige voetbalploeg waar hij effectief gespeeld heeft. Om Philip beter voor te stellen hadden we ook een gesprek met hem.



Eerst en vooral welkom bij de Blauwe Uilen, Aalbeke Sport. Wat is jouw link met onze club?

Opgegroeid in Aalbeke ben ik er naar school gegaan, heb ik vrienden gemaakt &altijd er gewoond. Mijn moeder en familie wonen steeds in Aalbeke en ook enige ploeg waar ik heb gespeeld.


Je bent zelf ondernemer in hart en nieren. Als vastgoedmakelaar begonnen in Moeskroen en hier staan we nu in Kortrijk. Wat zijn de doelen van de DL Groep hier in de regio?

Kortrijk behoort tot de 4 entiteiten waar we actief zijn samen met Moeskroen Aat en Doornik we wensen rustig door te groeien , gestart met Emeraude luxe vastgoed en nu doorgroeien naar alle takken van het vastgoed in Vlaanderen, weinige kantoren zijn grensoverschijdend en hebben zo een belgische entiteit vlaanderen wallonie net zoals Aalbeke sport.


We hebben uit archief en van horen zeggen dat je zelf ook nog gevoetbald hebt voor onze club. Wanneer was dat en met wie heb je o.a. gespeeld?

Nu ben ik 51 en dus 43 jaar geleden gespeeld bij Aalbeke van mijn 8 tot 12 samen met spelers zoals Henk ketels, Gerben Foulon, Tom Vandenberghe Fabrice W, Th Cockelaere ….


Het voorzitterschap is een belangrijke verantwoordelijkheid en ook aanspreekpunt, hoe kijk jij daar tegenaan? Welke toegevoegde waarde hoop je te hebben binnen onze club?

Zeer positief, de club wordt reeds zeer goed gerund door de mensen van het bestuur . De evolutie van de laatste jaren is zeer positief , er worden tal van initiatieven genomen met ook een groei van het aantal jeugdspelers , evenementen en ook de sponsors nemen toe en blijven trouw. Ik hoop dit samen met hen verder te kunnen uitbouwen , werk zelf met jonge medewerkers die opgroeien in de zaak en hoop dit ook te kunnen doen met de jonge spelers van jeugd tot 1e ploeg, relatie met supporters en sponsors opbouwen en hen het vertrouwen geven die ze verdienen. Het gevoel in Aalbeke is zeer familiaal en de ingesteldheid is ook zeer belgisch waar ik 100% achter sta.


Een sportieve vraag, beoefen jij zelf nog sport? Zo ja, de welke?

Padel fietsen en wandelen maar niks in competitie verband.



Waar zie je ons eerste elftal eindigen in 2de provinciale?

Wil niet te optimisch zijn maar heb de mannen vorige zaterdag zien spelen tegen Waregem en heb alle vertrouwen in volgende resultaten.


We zijn er voor het eerst in 30 jaar terug bij, kan je u misschien nog herinneren hoe het toen was?

Nee, te lang geleden in over 30 jaar was ik ook te veel bezig met het uitbouwen van de zaak.


Welke boodschap heb je voor onze supporters?

WE NEED YOU  de steun van de supporters is alom belangrijk en voor de spelers aan te moedigen en voor de staff-leden die voelen dat ze ondersteund en vertrouwd worden.


We heten Philip van harte welk bij onze Blauwe Uilen en in ons nieuw organigram binnen de club die jullie hier onderaan kunnen terugvinden ter verduidelijking van onze werking binnen de club.




344 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page