Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Mooie zege in eigen huis tegen Kuurne! (3-1)

4-02-2024

Geschreven door Gael Agneray

Onze Blauwe Uilen hebben nogmaals de klus geklaard ditmaal tegen een stug en scherp Kuurne die het ons in de eerste helft lastig hebben gemaakt. Vooral verdedigend dan maar ook dit telt. Dankzij een voorsprong in de eerste helft kwam alles los voor een boeiende tweede helft met als resultaat de 3 punten. 3 gouden punten blijkt want net zoals vorige week speelde 1ste achtervolger Geluwe gelijk op het veld va Heule (1-1). Zo komen we op 12 punten voorsprong, komt het dan dit jaar eindelijk goed?!

Moeizame eerste helft maar wel met voorsprong

De wedstrijd start meteen ook met kansen wanneer Mathias Deveugele al een eerste keer op doel trapt in de handen van de Kuurnse doelman. 1 minuut later ook een kans voor Kuurne met een schot van spits en kapitein Pieter Verschaeve maar onze doelman Thijs Debuyck kan in corner verwerken. In de 12 minuut krijgen we een mooi uitgespeelde kans wanneer Neves de bal kan geven in de ruimte voor Deveugele die niet twijfelt en afvuurt, de bal wordt verwerkt en Neves kan helaas in de herneming niet afwerken, hij schiet in de handen van de keeper. 1 minuut later opnieuw Deveugele op aangeven van Sabri Bensalem met een mooie cross pass. Deze keer vliegt de bal in het zijnet. We hebben duidelijk in het openings kwartier de betere kansen maar kunnen nog geen voorsprong afdwingen.

In de 17de minuut is er een vrije trap in de rechterhoek voor Kuurne, de bal gaat in 2 keer ruim voorlangs. Een minuut later proberen we meteen een antwoord te geven wanneer Quentin Samain, Deveugele in de diepte stuurt, deze keer gaat het schot over van onze nummer 7. Aan de helft van de eerste helft komt wellicht de grootste kans voor Kuurne. In een corner belandt de bal in het pak en Delobelle kan het leer niet voorbij de vele spelers in de 16 knallen. Ook Apty Dawal van Kuurne probeert eens van afstand maar Debuyck kan zijn netten schoon houden en verwerkt de bal in corner.

Net voor het halfuur komen we weer aangestormd via de linkerkant. Samain ziet de vrijstaande Neves en dropt de bal in de 16. Het schot van Neves wordt met een voetveeg weggewerkt. Daarna volgt meteen in de counter een vrije trap maar Dawal schiet naast alsook zijn poging 5 minuten later. Kuurne herpakt zich en bouwt kansen, ook kapitein Verschaeve krijgt zijn kans met een fantastische volley maar een sterk keepende Debuyck kan die verwerken.

Na een moeilijke periode krijgen we op vrije trap de kans om de voorsprong op te bouwen. Deveugele dropt de bal in de 16 en een vrijstaande Sabri Bensalem schiet hard in het dak van het doel de 1-0 binnen. We gaan ook rusten met die 1-0 voorsprong!

Een zwalpende Dehaene met een swingend elftal zorgen voor 2 doelpunten van onze Blauwe Uilen in de tweede helft.

Het begin van de tweede helft begint met een 5-tal minuten rondspelen, de eerste kans is voor Neves die overschiet en via de keeper in corner gaat, al zegt de scheids dat het doeltrap is. Maar geen gezeur wanneer Edgar Dehaene in de 16 duikt en zijn 4de van het seizoen binnenknalt in de 51ste minuut. Voorafgaand noteren we maar liefst 22 passes op de helft van Kuurne en de afwerking die daaropvolgt, dit allemaal in maximaal 3 tijden, het is genieten voor ons duo Renard - Dubois om dit te zien. Daarnaast lijken we af te stevenen op een nieuwe overwinning in onze 056 Arena.

Ook op vrije trap kan Kuurne de aansluitingstreffer niet maken het is eerder omgekeerd wanneer Jan De Winter in samenwerking met Aurelien Verzele de rechterflank oprolt. De Winter zet eerst zijn man panna en geeft de 3-0 op een plaatje voor een sterk spelende Dehaene die intussen aan 5 doelpunten zit in 306 minuten. Een mooie statistiek voor onze youngster. 4 minuten later schiet Deveugele nog eens over en in de 68ste minuut krijgen we onze allereerste penalty van het seizoen wanneer Dehaene foutief wordt neergehaald in de 16. Deveugele, goed voor 16 goals al dit seizoen neemt zijn verantwoordelijkheid en schiet de penalty helaas te centraal maar wel hard. Geen 4-0 maar 120 seconden later de 3-1 wanneer er een communicatiefout lijkt te gebeuren in de kleine carre.

In de 73ste minuut beslist ons ouderdomsdeken Cedric Cappelaere om mee in te schuiven, de actie is prachtig met 2 stations en een lob over de verdediging van De Winter kan Cappelaere in volley afwerken, helaas geen doelpunt, jammer! We moeten ook nog attent zijn want Kuurne probeert een slotoffensief te plaatsen maar een attente Debuyck kan het leer wegboksen. Onze nummer 7 Deveugel raakt nog de lat in de 83ste minuut en net voor tijd is er een superactie aan de linkerzijde tussen Samain en Deveugele. Die eerste schiet onbesuisd over helaas.

We ronden de wedstrijd af met een 3-1 zege, intussen zijn we 17 speeldagen ongeslagen en staan we 12 punten voor. Nog enkele finales te gaan en wie weet kunnen we ons kronen als kampioen van 3de provinciale, ons uiteindelijk doel ook. De komende weken zijn dus cruciaal te starten met de verplaatsing naar Avelgem zaterdag, aftrap om 19:00. Tot dan!