• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Kers op de taart van ons BBQ weekend met mooie overwinning tegen promovendus Waregem B!

2-09-2024

Geschreven door Gaël Agneray

Het openingsweekend van het nieuwe seizoen 2024-2025 zit erop. We blikken terug op een fantastisch weekend met maar liefst 270 eters op 2 dagen tijd in onze 056 Arena. 9 jeugdwedstrijden in eigen huis en ons eerste elftal met een mooie 4-1 overwinning tegen het niet onbekende RC Waregem B was het verdict van een prachtige zaterdagavond die tot in de vroege uurtjes bleef nazinderen. Het seizoen is nog zeer pril maar beloftvol, daarom komen we nog even terug op de feiten van zaterdagavond! Daarnaast hebben we ook de tijd genomen om Ignace Delbeke te bedanken, na decennia lang werken voor de club heeft hij officieel zijn pensioen aangekondigd als vice-voorzitter van de club. Hij werd hoe dan ook hartelijk bedankt voor jarenlange dienst!

Lange studieronde & verdiende voorsprong voor onze Blauwe Uilen

Een eerste speeldag is toch altijd iets speciaal, iedereen die ooit zelf gespeeld heeft weet dat. Dat was ook niet anders op speeldag 1 in de 056 Arena. Een openingskwartier met gewoon weg een lange studieronde werd het met veel balbezit van onze Blauwe Uilen die resulteerden in een aantal kansjes. In de 6de minuut noteren we een schot van Aymeric Cottenceau op aangeven van nieuwkomer Pieter De Winter. Het is dan meteen 15 minuten wachten op de volgende kans die door Leman net over wordt getrapt aan de 16 op aangeven van kapitein Cossart. We verzamelen corners o.a. op een geblokt schot van Aymeric Cottenceau & Edgar Dehaene en moeten ook hard opletten wanneer Waregem kan counteren via de linkerzijde en zo Waeye op pad kunnen sturen, een attente Thijs Debuyck pakt met een beenveeg uit en Vanhove kan de bal wegwerken net op tijd. Rond het half uur opnieuw hetzelfde met kansen voor Aymeric Cottenceau & Dehaene maar ook op schoten van Quentin Samain & opnieuw Leman. Geraken we wel door de Waregemse muur? Het antwoord is ja, in de 37ste minuut wordt er aanval op gezet via de linkerzijde en speelt Samain op een afhakende Dehaene in die mooi opendraait en op zijn linkerzijde Vlieghe kan bedienen die niet twijfelt de actie aangaat en een voorzet trapt richting de tweede paal. Aymeric Cottenceau kopt netjes binnen en opent zijn rekening voor het nieuwe seizoen. Een verdiende 1-0 en net voor de rust! Net voor affluiten krijgen we nog een kans maar de poging van Vlieghe gaat in de handen van de Waregemse doelman. 1-0 is dus de ruststand!

Wissels maken het verschil, zinderende 25 minuten

Waregem komt gemotiveerd uit de kleedkamers op zoek naar de gelijkmaker, het is ook hen die de eerste kans afdwingen meteen bij het op gang fluiten van de scheids. Waeye schiet weliswaar naast. Quentin Samain heeft dan een voorzet, schot in gedachten die de Waregemse doelman niet kan verrassen. We verzilveren in de 51ste minuut opnieuw een corner dankzij een schot geblokt van Aymeric Cottenceau, daarin kan Leman net niet goed afdrukken, verrast door de aflegger van kapitein Cossart.

We zijn 8 minuten in de tweede helft en een beetje op zoek naar ons spel wanneer de nummer 10 van Waregem een geniale ingeving heeft. Kapitein Elshani draait open aan zo'n 35 meter van het doel en ziet dat Debuyck uit zijn doel staat en lobt de bal fenomenaal binnen. 1-1 en alles te herdoen. We zijn duidelijk even de weg kwijt wanneer we nog een vrije tap weggeven en nadien ook een kans die Muylaert niet kan benutten. Ook Maertens kan zijn kopbal niet op doel plaatsen. We zijn echt wel gewaarschuwd nu.

Op het uur volgt een dubbele wissel met het inbrengen van Taybi Bensalem & Corentin Cottenceau voor een licht gekwetste Vlieghe & Quentin Samain die ook het veld verlaat. Corentin Cottenceau probeert meteen impact te hebben met een dubbel schot 1 minuut na zijn invalbeurt. Ook Taybi Bensalem probeert in twee keer keeper Vandenbussche te verschalken maar ook zijn pogingen lonen niet. In de 68ste minuut is het wel prijs met een harde voorzet van de ingevallen Taybi Bensalem wordt de bal in eigen doel verwerkt door Decaluwé. 2-1 en opnieuw de voorsprong dus voor onze blauwe uilen. De laatste 20 minuten van de partij zijn kans na kans het begint al via de rechterzijde met voorzetten van Pieter de Winter maar ook kansen voor Edgar Dehaene & de ingevallen Ergo die op voorzet van Pieter De Winter niet goed kan afdrukken. Ook Corentin Cottenceau schiet hard over na mooi afleggen van Dehaene. Maar wanneer volgt nu dat verlossende 3de doelpunt.

Wel die valt na een corner van Taybi Bensalem waar Waregem niet onder de druk heen kan. We veroveren vrij snel opnieuw het leer en op aangeven van Corentin Cottenceau kan Edgar Dehaene ook zijn rekening openen op de openingsspeeldag. Nadien gaat het snel want op voorzet van Taybi Bensalem is het weer prijs. De ingevallen Robin Ergo, terug van weggeweest kan de 4-1 voorbij Vandenbussche trappen. We creëeren nadien nog een tweetal kansen door Jan De Winter & Ergo maar kunnen niet meer verder uitdiepen.

4-1 is eindstand met een oververdiende overwinning van onze Blauwe Uilen op deze openingsspeeldag. Een goede start met oog voor de moeilijke verplaatsing komend weekend in Beveren-Leie (zondag 8 sept 15u) dat ook zijn openingswedstrijd won in Moorslede.

Op vrijdagavond wonnen ook onze U21 (Futures) bij Wevelgem met 3-5. Onze 4de provincialer was dan weer minder succesvol. In Zillebeke werd het 3-1 met 10 wanneer Wyseur op het half uur rechtsreeks rood pakte, een strenge beslissing van de scheids weliswaar. De 2-1 kwam op het uur van Agneray op aangeven van de ingevallen Zerghouni. Een ingevallen Matteo Llopis Iborra werd ook nog foutief gehinderd door de Zillebeekse doelman en kon daardoor niet scoren. Er werd wel geen rode kaart getrokken voor de doelman tot frustratie van onze Witte Uilen. Komende zondag kunnen ze dit rechttrekken tegen Hollebeke thuis om 15u. Alvast tot dan!