top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Eerste nederlaag in competitieverband in 683 dagen voor onze Blauwe Uilen in eigen 056 Arena!

2-10-2024

Geschreven door Gaël Agneray

Op een prachtige zaterdagavond ontvingen we KSV Moorsele, een van de favorieten voor de prijzen in onze 056 Arena. Moorsele, 3de in de stand met 9 punten boekte 3 overwinningen op een rij terwijl onze Blauwe Uilen een 10/12 konden voorschotelen met als resultaat leider te zijn van de competitie. Het werd een aangename pot voetbal met kansen aan beide kanten waar Moorsele meer gebruik heeft gemaakt dan onze Blauwe Uilen. Het werd uiteindelijk 0-2 in de 056 Arena en werd meteen de eerste nederlaag in competitie voor onze Blauwe Uilen in bijna 2 kalenderjaren. Jullie lezen het goed, enkel Marke kwam in november 2022 winnen in de 056 Arena en nadien niemand meer in competitieverband. Voor ons duo Renard - Dubois werd het trouwens de eerste nederlaag in huis. We wisten ergens dat het zou komen maar toch een geweldige statistiek om mee uit te pakken!

Mooi volk aan de aftrap & eerbetoon Nicolas Dumortier

Heel wat mooi volk kwam opgedaagd voor deze topper. Oud-spelers, kapiteinen Cedric Cappelaere & Aurélien Verzele kwamen de aftrap geven met wedstrijdbalsponsor Jacalis. Ook onze burgemeesters Vincent Van Quickenborne & Ruth Vandenberghe werden vergezeld door schepen Wout Maddens om tevens de aftrap te geven van deze partij. Heel wat supporters kwamen opgedaagd vol spanning om te zien wie de leidersplaats kon innemen na 5 speeldagen. We namen ook de tijd om één minuut te klappen voor onze boezemvriend, sponsor en supporter Nicolas Dumortier die het leven liet exact 3 jaar geleden.

Dominant Aalbeke het eerste half uur met drietal kansen

Daarna werd de wedstrijd op gang gefloten en konden we gaan voetballen. Je merkte meteen wel een soort spanning bij de beide ploegen dat resulteerde in een studieronde van een tiental minuten voor we een eerste kans konden noteren. Deze kwam uiteindelijk van ons spitsenduo Ergo - Dehaene, die laatste kon echter met zijn schot doelman Verlinde niet verrassen. Op het kwartier dan een geweldig moment op vrije trap met Vlieghe achter de bal. Leman kan via een ingestudeerd nummer echter niet goed afdrukken en ook de tweede bal bracht geen gevaar voor het doel van Moorsele. We zijn duidelijk de betere ploeg in de eerste helft van de eerste helft en op de 18de minuut kan Dehaene naar doel met het leer maar besluit opnieuw op Verlinde. Moorsele kan daar één corner in tegen brengen in de 21ste minuut zonder gevaar. In de 24ste minuut breien we een mooie aanval in elkaar van voet tot voet, van Debuyck naar De Winter die met zijn middenveld tot bij Dehaene geraakt die in combinatie met Leman hem in schietpositie kan brengen. Die laatste besluit echter voorlangs.

Aalbeke heerst in 1ste helft maar grootste gevaar komt van Moorsele

Na interessant half uur kan Aalbeke diep ademhalen wanneer Bjarne Vanderstraeten het straatje ingestuurt wordt en de paal treft via een voorzet van Roose op de rechterflank. We zijn gewaarschuwd voor hun enige gevaar want Vanderstraeten kan nogmaals schieten op de rand van de 16 maar Debuyck ontzet de bal. Daarna volgen 2 grote kansen, voor iedere ploeg een. In de 40ste minuut kunnen we Edgar Dehaene opnieuw naar doel sturen maar onbesuist beslist hij om veel te snel af te drukken aan de rand van de 16 waardoor doelman Verlinde niet verrast kan worden. Met wat meters te nemen kon dit een doelpunt opleveren maar helaas. Vlak voor affluiten is er dan een dubieuze actie in onze 16 waarbij er vermoedelijk een fout wordt begaan op onze verdediger Matthieu Demeyere, de scheids beslist om niet te fluiten en Vanderstraeten beslist op zijn beurt net naast voor een niet te missen kans in de kleine carré. Wij kunnen diep zuchten en gaan zo 0-0 de rust in voor wat een boeiende eerste helft was met het balbezit voor Aalbeke en de grootste kansen voor Dehaene en Vanderstraeten die allebei niet konden scoren.

Een tweede studieronde & efficiënt Moorsele zorgt voor de volle buit

De tweede helft start op dezelfde manier als de eerste met een studieronde van een tiental minuten zonder kansen maar wel met kaarten. Dehaene & Descheemaeker pakken elk een gele kaart om door te gaan op de tegenstrever. De eerste kans van de tweede helft komt op naam te staan van Quentin Samain die in de handen van Verlinde geschoten wordt. Daarna volgt de invalbeurt van Mathias Deveugele die meteen gevaarlijk is en zijn schot in corner ziet verwerkt worden. Aan de overzijde schiet Gilles Bouckaert het leer hoog over het doel van Debuyck en twee minuten later denkt onze middenvelder Corentin Cottenceau om hetzelfde te doen en ziet zijn schot in corner verwerkt worden. Na die corner kan Sabri Bensalem ook afdrukken aan de rand van de 16, echter gaat zijn schot hoog over.

Het lijkt opnieuw dezelfde kant op te gaan als de eerste helft met redelijk wat kansen voor beide ploegen maar geen doelpunt. Klaas Lievrouw zal dit tegenspreken wanneer hij de bal kan onderscheppen terwijl wij via de rechterkant proberen uit te voetballen. In eerste instantie lijkt dit geweldig te lukken tot Lievrouw kan intercepteren en zichzelf naar doel kan loodsen. Hij schiet het leer hard in de korte hoek van Debuyck die verrast is en zo staat de 0-1 op ons scorebord in de 70ste minuut. Even schrikken gezien het al erg lang geleden was dat we hier op achterstand kwamen. Met nog een kwartier te spelen krijgen we een vrije trap op 18 meter van het doel. De ingevallen Jan De Winter neemt die voor zijn rekening en kan het leer netjes over de muur richting doel schilderen, echter heeft zijn schot niet genoeg power om Verlinde te verschalken. Ook Leman probeert initiatief te nemen met nog een schot die opnieuw over gaat.

0-2 als klop van de hamer

De wedstrijd lijkt stilaan af te sterven op een eerste nederlaag met het kleinste verschil. Moorsele is goed georganiseerd en geeft weinig weg in het slotkwartier. We zijn zoekende naar oplossingen en creëren amper nog een kans terwijl we het nekschot krijgen wanneer Vanderstraeten onze verdediging eraf loopt en alleen naar Debuyck kan gaan. De spits twijfelt niet en schiet ook zelf in de korte hoek de 0-2 binnen. De 3 punten zijn voor Moorsele, wij kunnen geen vuist meer maken in de laatste 10 minuten en verliezen zo voor het eerst in 683 dagen buiten rekening gehouden van oefenwedstrijden en de eindronde wedstrijd tegen Diksmuide B in de lente van 2023.

Komend weekend gaan we op bezoek bij SK Nieuwkerke. Nieuwkerke die 14de staan in de stand en enkel kon winnen op de openingsspeeldag en nadien 4 keer op rij verloor. Ze zullen er dus op gebrand staan om de 3 punten thuis te houden en zo aansluiting te vinden met het middenmoot. Voor onze Blauwe Uilen een belangrijke wedstrijd om weer in de strijd te komen voor die top 3. We blikken in ieder geval terug op een mooie openingsfase van de competitie met een 10/15 en 4de plaats in het klassement. De komende weken zullen uitwijzen welke ambitie we mogen koesteren voor dit seizoen. De top 8 werd reeds uitgesproken maar wie weet mogen we dromen van meer! Afspraak zondag om 15u in Nieuwkerke!

P.S. Inschrijven voor onze Blauwe Uilen Quiz? Mail ons naar kfcaalbekesport@gmail.com of stuur een SMS naar Gaël Agneray > 0472/312589