Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Aalbeke mist gouden kans om de leiding te nemen en verliest thuis van Winkel B!

Onze eerste thuisnederlaag van 2019 is een feit. Het werd 2-3 voor Winkel B op de Garenwinder.

De wedstrijd werd nog maar op gang gefloten of de bal lag er al in voor de Rood-zwarten. Na '2 kon de spits van Winkel nr. 9 Lerminez alleen voor doel zijn ploeg op voorsprong brengen, 0-1! Het veld liet niet veel voetbal toe waardoor de wedstrijd vooral op het middenvelder moest gestreden worden. Een schot van dichtbij van onze nummer 49 Valentim werd gestopt en een op een mooie dieptepass kon Vanraes alleen voor doel de bal niet voorbij de keeper plaatsen en de netten doen trillen. Vervolgens kon Winkel zelf alleen op doel afgaan maar een attente Delaere kon de bal uit deviëren. Winkel bleef kansen verzilveren en in de 20ste minuut werd een volley uit de 2de lijn net over geschoten. Aalbeke kreeg genoeg waarschuwingen en begon aan zijn opmars. Marlier kon de bal uit de16 mooi in volley op zijn slof nemen en de bal in de rechterhoek verwerken. Loosvelt kreeg daarna nog een kans in de 31ste minuut maar besliste over. Winkel kreeg vervolgens een vrije trap op de linkerkant, verdediger Vanbesien kon de bal dichtbij doel binnenkoppen om zo Winkel opnieuw op voorsprong te brengen. 1-2 werd dan ook de verdiende ruststand.

Na de rust zagen we een scherper Aalbeke. Dit resulteerde dan ook op een verdiende gelijkmaker. Bij een verre uitworp van Hugelier (59) kon Vanraes (25) de bal mooi doorkoppen naar de 2de paal. Braem (77) kon vervolgens de bal in doel verwerken en zo Aalbeke de verdiende gelijkmaker geven. Daarna volgden nog verschillende kansen voor onze fanion vooral via stilstaande fases en corners maar deze konden helaas niet benut worden. Ook Winkel kreeg nog een prima kans maar deze werd hoog over geschoten. Uiteindelijk viel het verdict op de stip. De penalty werd hard geschoten door Breemeersch (11) en op die manier kon Winkel de volle buit nemen op de Garenwinder.

Een uitstekende kans voor onze blauw-witten om de leiding te nemen werd helaas niet benut. Hierdoor komen we met maar liefst 7 teams op 3 punten afstand van elkaar. De titelstrijd is razend spannend dit seizoen en zal wellicht maar op de laatste speeldag beslist worden!

Komend weekend aan we op zaterdag op bezoek bij Wikings Kortrijk. Aftrap om 16u30 op de jeugdacademie van KV Kortrijk! Wees erbij en steun onze fanion naar de overwinning!