Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Aalbeke laat thuis punten liggen tegen Jong Vijve.

Onze fanion ontving gisteren Jong Vijve de 7de in de stand. In de heenronde werd er verloren tegen de ploeg uit Waregem met 2-1, onze blauw-witten waren erop gebrand om dit recht te zetten. Helaas bleef het steken op een 1-1 gelijkspel. Lees meer hier onderaan!

Aalbeke startte furieus aan de wedstrijd en was meteen bij de pinken. Onze kapitein Viane kon meteen naar doel afgaan en besliste op de keeper, dit kon weliswaar ons vroegste doelpunt ooit worden dit seizoen. Hugelier kreeg een goede kans maar opnieuw kon de keeper goed uitkomen en ervoor zorgen dat de bal niet in doel werd verwerkt. Loosvelt had op het kwartier een uitstekende mogelijkheid om Aalbeke op voorsprong te schieten, zijn volley op uitworp van Hugelier ging net over. Deze keer als aangever gaf Loosvelt een prima bal in de ruimte voor Braem maar ook hij besliste net over. Het voetbal was eenrichtingsverkeer, enkel Aalbeke kon kansen afdwingen, Verhelst drukte van dichtbij af op de keeper en op de daaropvolgende corner opnieuw met een kopbal. We noteren één kans bij Jong Vijve in de eerste helft kort voor de rust kon de 12. Segaert afdrukken op de vuisten van Delaere. 0-0 aan de rust!

In de 2de helft zagen we een gretig Aalbeke uit de kleedkamers komen, vooral Braem was heel bedrijvig in het openingskwartier. Zijn corner werd door de vuisten van een sterk keepende Ducaté weggeboxt. Braem schoot nog voorlangs en net naast. Ook Viane kon het openingsdoelpunt maken, zijn kopbal ging net naast. Je zou denken dat de bal er echt niet in wilt en dat het weleens langs de andere kant kan vallen. Gelukkig bleven goed in organisatie spelen en werden we beloond voor ons werk. Op uitworp van Hugelier kon Verhelst zijn 1ste doelpunt van het seizoen maken en Aalbeke op voorpsprong schieten. 1-0 aan de 64ste minuut! De komende 10 minuten ging het spel goed op en neer, een aangename 2de helft om naar te kijken voor onze supporters. In de '73 viel dé verrassing wanneer Keita de spits van Jong Vijve de bal staalhard in de korte hoek binnenschoot. Zo stonden de bordjes weer in evenwicht en was alles te herdoen voor onze blauw-witten. Een slotkwartier vol spanning en kansen werden niet benut, Jong Vijve kreeg nog kansen en op goede mogelijkheden via Hugelier & Bogaert konden we de 3 punten niet thuis houden. Frustrerende namiddag op de Garenwinder, zo zien we Dottignies B op 3 punten uitlopen en de anderen weer dichter komen. Het zijn spannende weken voor onze fanion met de komst van Ledegem B dit weekend en onze verplaatsing naar Dottignies B het weekend daarop. We kunnen onze supporters gebruiken!